Notícies

Divendres  08.11.2013  13:28

Ciscar: 'Demanem perdó pels errors comesos a RTVV'

La data de tancament de Canal 9 més probable: el 27 de novembre

Men?ame
 

'S'han fet errors i els assumim; i si n'hi ha amb responsabilitat penal, que els porten als tribunals.' Aquesta ha estat la resposta del vice-president del govern valencià, José Ciscar, a l'hora de valorar possibles errors en la gestió de RTVV. Ciscar també ha dit que la decisió era irrevocable i que no pensava dimitir, ni ell ni el president Fabra, malgrat haver dit mesos enrere que l'ERO anul·lat era impecable. També ha negat amb contundència la possibilitat que el govern obrís cap nova televisió pública en el futur. I respecte de l'alliberament del múltiplex que ocupa Canal 9 i la possibilitat que es recuperi la recepció de TV3 en aquest espai, Ciscar ha estat igualment clar: 'Ni tan sols n'hem parlat.'

L'emissió en directe és possible gràcies a Melderomer Col·lectiu Audiovisual.

El final de Canal 9, molt probablement el 27 de novembre

Pel que fa als terminis del tancament efectiu de totes les emissions de ràdio i televisió de RTVV, Ciscar ha confirmat que es faria via proposició de llei del grup parlamentari del PP a les Corts Valencianes. Ha dit que el text ja era pràcticament redactat i que es registraria molt probablement avui o dilluns al parlament. Caldrà que sigui aprovat en un ple ordinari i tot apunta, per calendari, que serà el del 27 de novembre, tot i que no ho ha volgut confirmar. Serà llavors que el govern podrà tallar immediatament i de manera definitiva les emissions de la televisió i la ràdio públiques. El propòsit del PP és d'accelerar el procés de tancament, de manera que al desembre Canal 9 ja no pugui emetre.

La proposició de llei es presentarà mitjançant el procediment de lectura única, de manera que no admeti cap esmena per part de l'oposició. Una volta aprovat el text, cosa que previsiblement serà immediata perquè el PP té majoria absoluta, la llei serà publicada al Diari Oficial de la comunitat i l'endemà el consell ja podrà executar-la. En l'endemig, el govern difícilment podrà tallar les emissions.

Guerra pel control de RTVV

Si dimecres els treballadors de Canal 9 s'havien apoderat de la programació de la cadena, ahir es va intensificar la guerra per controlar RTVV. De primer, els membres del consell d'administració de l'oposició van prendre el poder de l'ens a primera hora de la vesprada (comunicat), després de la dimissió dels altres membres nomenats pel PP. Però immediatament el govern --reunit d'urgència-- va respondre aprovant un decret llei per a recuperar el control de RTVV i, a continuació, va nomenar Ernesto Moreno nou director general de RTVV i  Luis Bertomeu, Vicente Burgos, José Serralde i Bartolomé Orozco, nous membres del consell d'administració a proposta del PP.

Ho va anunciar el vice-president José Ciscar en una compareixença de premsa, en què va justificar el decret llei adduint la 'ingovernabilitat' i la 'prestació anormal del servei públic' des que havia dimitit la directora general, Rosa Vidal. Durant la intervenció, Ciscar també va defensar la 'pluralitat' de sempre de RTVV. Uns comentaris que van ser rebatuts pel presentador de Canal 9, que, quan va reprendre l'emissió després de la compareixença, va dir que ahir hi havia més normalitat que mai a RTVV.

Ernesto Moreno, nou director general de RTVV

El nou director general de RTVV va ser nomenat sots-director de CulturArts, que integra les societats públiques que depenen de la Conselleria de Cultura. Moreno va estudiar a l'Escola Universitària d'Estudis Empresarials SEK Internacional University. L'any 2007 va dirigir el Palau de les Arts de València, i en fou destituït l'any 2011. Després es va incorporar a Teatres de la Generalitat Valenciana.

Acció dels membres del consell proposats per l'oposició

Els quatre membres del consell d'administració proposats per l'oposició (Rosa Solbes, Xelo Miralles, Rafa Xambó i Manuel Jardí) van constituir ahir el ple per l'absència dels altres cinc consellers, nomenats pel PP, que havien presentat la dimissió, inclosa la directora general, Rosa Vidal. El nou consell d'administració va instar el govern a readmetre els treballadors acomiadats, en compliment de la sentència que anul·la l'ERO, i a mantenir el servei públic que oferia RTVV.

En el comunicat, els consellers acusaven el govern valencià de pretendre 'transgredir la llei de RTVV i els drets de la tota la ciutadania'. Però poc després, el govern va aprovar el decret llei.

 

Informació relacionada: 

Esbroncades i absències a les comissions parlamentàries pel tancament de RTVV

[VÍDEO] Fabra: 'Tancar RTVV és innegociable i serà ràpid'

[VÍDEO] Els presentadors de Canal 9, als espectadors: 'Vostès decideixen'

El comitè d'empresa lamenta que Fabra els 'enfronti' amb sanitat i ensenyament

El Consell Valencià de Cultura considera 'de dubtosa legalitat' el tancament de RTVV

Editorial de Vicent Partal: Fabra ensenya el projecte del PP

[CARTA] Iolanda Mármol: 'Les meves mentides a Canal 9'

Vicent Moreno: 'És un cop d'estat mediàtic'

Toni Gisbert: 'Ara comença el procés de recuperació de Canal 9'

Tonetxo Pardiñas: 'Les entitats hem d'encapçalar una mobilització civil contra el tancament de Canal 9'

Men?ame