Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  08.11.2013  06:00

Nova vaga a les Illes contra el decret de llengües

Els batlles de Mallorca es reuneixen avui per donar suport a la comunitat educativa

Men?ame
 

La comunitat educativa de les Illes torna a ser convocada avui a fer vaga contra el decret de tractament integrat de llengües (TIL). Fa unes setmanes que van decidir de suspendre la vaga indefinida, però mantenir la protesta, amb una actitud de desobediència i també amb vagues en dies assenyalats. L'Assemblea de Docents diu que els motius de la protesta continuen vigents i que des que es va interrompre la vaga indefinida la situació no únicament no ha millorat sinó que ha empitjorat.

Els docents denuncien que les negociacions resten encallades perquè la conselleria es nega a considerar la possibilitat de valorar la suspensió del TIL i vol negociar-ne la implantació. A més, afegeixen, 'no han fet cap gest d'acostament per a arribar a acords en la resta de punts', com ara el dels complements tutorials o les ajudes de menjador. 'Ens sobren les raons i no ens manca el coratge', és el lema de la vaga d'avui.

La lluita també continua en la desobediència civil. En la darrera campanya de l'assemblea es fa una crida a clavar un cop de porta al decret. 'Volem més i millor ensenyament de l'anglès. Volem continuar garantint que els nostres alumnes sàpiguen i aprenguin la llengua pròpia d'aquestes Illes, que és el català. Volem que es mantenguin els bons resultats de llengua castellana, com passava fins ara amb els anteriors projectes lingüístics', diuen en un vídeo viral que crida a la desobediència i la insubmissió: 'Per la qualitat de l'educació i la cohesió social, no apliquis el TIL.'

Carta oberta als batlles

Avui també hi haurà a Palma una trobada de batlles de Mallorca amb un sol punt en l'ordre del dia: el suport a la comunitat educativa. L'Assembla de Docents insta els batlles a 'ser conscients de la importància de la votació de divendres i de l'altura històrica del moment'. I recorden que dels 53 municipis de Mallorca, 37 han aprovat mocions contra el decret de llengües i en suport de les demandes dels docents.

Els batlles d'aquests plens 'no tendran gaires dilemes a l'hora de votar, perquè no s'entendria un vot distint d'allò que tot un plenari ha votat', diu l'Assemblea, 'però els batles de municipis on no s'han portat mocions d'aquesta índole al ple han de pensar que el seu vot pot tenir un paper crucial de cara al desblocatge del conflicte'.

En aquest sentit, l'Assemblea de Docents ha fet pública una carta oberta (pdf) als batlles en què els dóna les gràcies pel suport i els demana que ajudin els docents 'a capgirar el model autoritari'.

Men?ame