Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Diumenge  03.11.2013  02:00

Autor/s: Josep Miquel Bausset · Monjo de Montserrat

'Aquí hay mucho más que disfrutar'

Men?ame
 

D'aquesta manera tan demagògica (i amb tanta conetor) s'expressava la sra. Cristina Tàrrega el 17 d'octubre passat en l’Acuerdo de la Sociedad Civil con la Comunitat Valenciana' que va convocar el Molt Honorable President de la Generalitat.

La sra. Tàrrega, estrella invitada a aquell 'Acuerdo', encara afegia: 'Andalucía no está como mi Valencia'. I fins i tot posava pel mig el seu fill, que 'prefiere estas tierras que otras'. Perquè segons ella, 'Mi Comunidad està preciosa, solo tienes que verla, mira cómo está todo. Aquí hay mucho más que disfrutar'.

El menyspreu per Andalusia va fer que molts andalusos reprovaren les paraules de la sra. Tàrrega (parlant sempre en castellà) i que aquesta senyora, als pocs dies de dir que 'Andalucía no está como mi Valencia', afegira al seu compte de twitter: 'Dudo que haya lugares més maravillosos que Andalucía'.

Com quedem? 'Andalucía no está como mi Valencia'? O 'Dudo que haya lugares més bonitos que Andalucía'?

I és que aquell 'Acuerdo' no era sinó una comèdia, en què cadascú representava el paper que tenia assignat. Però un paper que no tenia res a veure amb la realitat i amb el projecte de País que tenim els qui no encensem el poder. En aquell 'Acuerdo' (sense els partits de l’oposició, les universitats del País i els sindicats) no hi havia lloc per als qui treballem per la llibertat i per la justícia. I per la nostra llengua.

'Mi Comunidad está preciosa... tienes que verla'.  Sí, l’hem de veure en els pensionistes discriminats pel Govern, en els aturats que no troben treball, en els estudiants que protesten contra el sr. Wert i la seua política contra la llengua, en els jóvens que han d’emigrar, en un finançament injust. I en l’empobriment del País, ja que la 'Comunidad' lidera l’augment de pobresa.

'Mira como está todo': l’autopista AP-7, de la qual la consellera Bonig es nega a demanar-ne l'alliberament abans del 2019.

'Mira como está todo': Madrid dóna 305 milions d’euros menys a la Generalitat i Fabra confia a recaptar més impostos.

'Mira como está todo': la línia de tren Xàtiva-Alcoi, cada vegada pitjor.

'Mira como está todo': Bancaixa, CAM, el Banc de València...

'Mira como está todo': el batle de Gandia contra l’art, en l’escultura d’Antoni Miró. I d’Artur Heras.

'Mira como está todo': l’ex-batle de Torrevella a presó.

'Mira como está todo': copagament de fàrmacs en farmàcia hospitalària per a malalts greus o crònics.

'Mira como está todo': Creu Roja i Caritas paguen els 6 euros al mes que exigeix Educació, per cada alumne becat de manera completa.

'Mira como está todo': els imputats del PP a les Corts Valencianes.

'Mira como está todo': l’aeroport de Castelló.

'Mira como está todo': la Generalitat rebrà del govern de Rajoy 1.613,5 euros per valencià, quan la mitjana està en 1.914,9. I és que Rajoy donarà al País Valenccià 1.812 milions menys que el que costen els serveis bàsics.

'Mira como está todo': la Generalitat deu 254 milions d’euros a la Universitat de València.

'Mira como está todo': la Generalitat dóna 18 milions d’euros a l’Open de Tennis.
 
'Mira como está todo': Emarsa, Brugal, Cooperació, Gürtel...

'Mira como está todo': reducció dels membres de l’AVL i del CVC, per tal de 'reduir costos'. I per què no redueixen (expulsen) de les Corts Valencianes els diputats del PP imputats? O els assessors?

'Mira como está todo': la Generalitat deu 6 milions d’euros a les bandes de música.

'Mira como está todo': el Museu Nacional de Ceràmica de València tanca sales per falta de persona.

'Mira como está todo': 170.000 valencians no poden estudiar en la nostra llengua perquè la Generalitat no els ho permet.

'Mira como está todo': els germans Miralles han vist com ha mort sa mare, Amparo, malalta d’Alzheimer, a qui li va ser concedida l’ajuda de dependència el 2008 i al final va morir el 2011, sense cobrar-la.

Amb tot això, és evident que la sra. Tàrrega té moltes coses per a veure. I el President de la Generalitat i els seus Consellers, també.

'Aquí hay mucho más para disfrutar': Esteban Cuesta confessà que repartia 40.000 euros al mes d’Emarsa amb Crespo i dos càrrecs del Consell.

D’ací no res celebrarem el primer any (perquè n’hi hauran més) de 'Ya está bien. Hasta aquí hemos llegado. Ante situaciones injustas hay que rebelarse', del Conseller José Manuel Vela. Però un any després estem com abans. I sense rebel·lar-se. Acatant les ordres que vénen de Madrid.

Amb tot aquest panorama, ja té raó la sra. Tàrrega: 'Mirad como está todo'.