Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  31.10.2013  06:00

El dret de decidir sacseja l'aliança del PSC i el PSOE

Navarro defensa que el PSC no s'oposés al dret de decidir al congrés espanyol · Alfonso Guerra vol que el PSOE faci un partit alternatiu al PSC a Catalunya

Men?ame
 

Les relacions entre el PSC i el PSOE trontollen al mateix pas que Catalunya avança cap a l'exercici de l'autodeterminació. Les decisions dels socialistes catalans neguitegen alguns dirigents del PSOE. Ahir, l'ex-vice-president del govern espanyol Alfonso Guerra va dir ahir que calia una 'alternativa socialista' a Catalunya, perquè el PSC ja no encapçalava aquesta opció política.

'Fa molt de temps que penso que el PSC ha deixat de ser un partit socialista perquè s'aproxima a les posicions nacionalistes i, per tant, Catalunya necessita una alternativa socialista', va dir als passadissos del congrés espanyol. Quant a la votació sobre el dret de decidir d'abans-d'ahir, en què els diputats socialistes catalans es van desmarcar del PSOE, va declarar que el PSC era 'un altre partit' i que no tenia 'cap responsabilitat' sobre la formació.

Per una altra banda, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, va voler justificar que els seus diputats haguessin trencat la disciplina de vot al congrés espanyol quan es van abstenir en la moció d'UpyD contra el dret de decidir. 'No podem caure en paranys de partits que cerquen rèdit polític en la confrontació de la societat en comptes d'apostar pel diàleg', va dir a Twitter.