Alfred Bosch, a Rosa Díez: ‘Nacionalista radical espanyola’

  • ERC ha votat contra de la proposta d'UPyD, que ha tingut el suport de PP i PSOE

VilaWeb
Redacció
29.10.2013 - 20:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat d’ERC al congrés espanyol, Alfred Bosch, ha intervingut en el ple per manifestar-se contra la proposta d’UPyD que defensava de combatre el dret de decidir de Catalunya i establir que la sobirania resideix en el poble espanyol i prou. Bosch ha començat la intervenció explicant-li a Rosa Díez (UPyD) que s’oposaven a la iniciativa d’un grup parlamentari ‘nacionalista espanyol radical’.

I li ha explicat per què l’anomenava així. L’ha posada en evidència perquè li ha demanat com podia ser que els nacionalistes fossin a Catalunya i al País Basc si segons ella no existien les nacions catalana i basca.

Així mateix, li ha recordat que els tractats internacionals que ha signat Espanya reconeixen el dret d’autodeterminació. I que, en canvi, no reconeixen allò que ella demana, que és ‘l’alterdeterminació: que decideixin els altres per tu’.

PP, PSOE i UPyD fan pinya contra el dret de decidir de Catalunya

El text de la moció demanava d’aturar ‘la fal·làcia del denominat dret de decidir’ i deia que ‘ningú no està per sobre de la llei i no pot permetre’s de trossejar el cos de la ciutadania ni redefinir el subjecte de la sobirania nacional’.

PP i PSOE no han tingut cap inconvenient a sumar els vots als d’UPyD per refusar la possibilitat de l’exercici del dret d’autodeterminació de Catalunya. En canvi, CiU, ERC, IU-ICV, Compromís i els grups bascs s’han oposat a la moció. Els diputats del PSC s’han abstingut.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any