Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  30.10.2013  06:00

Alfred Bosch, a Rosa Díez: 'Nacionalista radical espanyola'

ERC va votar ahir contra la proposta d'UPyD, que va tenir el suport de PP i PSOE i l'abstenció del PSC

Men?ame
 

El diputat d'ERC Alfred Bosch, va intervenir ahir en el ple del congrés espanyol per manifestar-se contra la proposta d'UPyD que defensava de combatre el dret de decidir de Catalunya i establir que la sobirania resideix en el poble espanyol i prou. Bosch va començar la intervenció explicant a Rosa Díez (UPyD) que s'oposaven a la iniciativa d'un grup parlamentari 'nacionalista espanyol radical'.

I li va explicar per què l'anomenava així. La va posar en evidència perquè li va demanar com podia ser que els nacionalistes fossin a Catalunya i al País Basc si segons ella no existien les nacions catalana i basca.

Així mateix, li va recordar que els tractats internacionals que havia signat Espanya reconeixien el dret d'autodeterminació. I que, en canvi, no reconeixien allò que ella demanava, que era 'l'alterdeterminació: que decideixin els altres per tu'.

PP, PSOE i UPyD fan pinya contra el dret de decidir de Catalunya

El text de la moció demanava d'aturar 'la fal·làcia del denominat dret de decidir' i deia que 'ningú no està per sobre de la llei i no pot permetre's de trossejar el cos de la ciutadania ni redefinir el subjecte de la sobirania nacional'.

PP i PSOE no van tenir cap inconvenient a sumar els vots als d'UPyD per refusar la possibilitat de l'exercici del dret d'autodeterminació de Catalunya. En canvi, CiU, ERC, IU-ICV, Compromís i els grups bascs es van oposar a la moció. Els diputats del PSC s'han abstingut.