Anonymous publica informes del seguiment d’internet per part dels Mossos d’Esquadra

  • Fan referència al 15M o el moviment 'No vull pagar' i són seguiments de l'activitat pública a internet d'aquests grups · Anonymous els relaciona amb el Cesicat

VilaWeb
Redacció
28.10.2013 - 00:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa unes hores ha començat a circular per la xarxa un dossier atribuit al grup Anonymous on es publiquen 38 informes dels Mossos d’Esquadra de seguiment de diverses mobilitzacions socials, bàsicament relacionades amb el moviment indignat o el ‘No vull pagar’. La reivindicació en nom d’Anonymous, per les seves característiques, és difícil de confirmar. En qualsevol cas el correu que indica on trobar els arxius va signat així.

Anonymous afirma que els documents pertanyen al CESICAT, l’entitat de seguretat informàtica que entre altres feines custodia tots els servidors de la Generalitat. En el text s’afirma que aquesta és una institució que estaria dedicada a l’espionatge contra els moviments socials però els informes clarament pertanyen als Mossos i fins i tot alguns van signats amb les sigles CME.

Els informes corresponen a seguiments de manifestacions i convocatòries i demostren que la policia catalana rastreja internet per a obtenir informació sobre aquestes convocatòries. Informació, en qualsevol cas pública, ja que hi barreja piulades de persones amb notes i manifestos de partits o informacions de diaris, entre els quals VilaWeb. També fa el seguiment de les piulades més destacades i els trending topics, usant el que sembla un programa comercial.

Els informes es poden descarregar des d’aquestes adreces:

http://www.crocko.com/384302F0A18749E991443629ECFE4CFA/anon-cesicat.zip

http://www.crocko.com/265E1E99C178431CA07D6D0A8EC04CA5/anon-cesicat.zip

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes