Bosch, a Montoro: ‘En qüestió de setmanes tindran pregunta i data’

  • 'Es convocarà la gent per votar, que és com se solucionen problemes grans en democràcia', ha dit al congrés

VilaWeb
ACN
23.10.2013 - 11:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu d’ERC al congrés, Alfred Bosch, ha avisat al ministre Cristóbal Montoro i al conjunt del  govern espanyol que “en qüestió de setmanes” tindran al Congrés dels Diputats “la pregunta i la data d’un referèndum” d’autodeterminació a Catalunya. Segons Bosch, la pregunta “pot ser alguna cosa així com ‘Està vostè a favor de la independència de Catalunya?”. “Això és el que passarà, i es convocarà la gent per votar, que és com se solucionen problemes grans en democràcia”, ha dit abans de donar les “gràcies” a Montoro pel seu “suport, embranzida i coratge”. També ha afirmat que La Moncloa demostra la seva capacitat de “seducció” quan vol posar Mas “de cara a la paret i amb l’esparadrap” a la boca al Fòrum Mediterrani.

Bosch ha fet l’advertència durant el debat de les esmenes a la totalitat que tots els grups de l’oposició tret d’UPN i Foro Asturias han presentat contra el pressupost de l’estat. El portaveu d’ERC ha recordat la manca d’inversions a Catalunya i ha assegurat que l’executiu de Rajoy dedica un “zero absolut” a “seduir” els catalans.

L’exemple, segons Bosch, són els “zero euros” que els pressupostos destinen a les reformes de l’estació de la Sagrera, la de Sants, o la variant de Vallirana. “És una estranya estratègia de seducció”, ha dit, com la d'”imposar” una llei d’educació que vol fer “saltar pels aires” la immersió linguística.

Segons el portaveu d’ERC, el govern espanyol demostra també la seva capacitat de “seducció” quan “li diu al president Mas que quan el visiten els mandataris de fora ell ha d’estar castigat a un racó, de cara a la paret i amb l’esparadrap a la boca”. “Això és el que li diuen al president de Catalunya per seduir els catalans que el van votar a les urnes per elegir-lo”, ha afegit.

Per tot plegat, segons Bosch, Catalunya “solucionarà el problema a l’únic lloc on es pot solucionar, que és en una urna”. “En qüestió de setmanes tindran aquí la pregunta i la data d’un referèndum d’autodeterminació de Catalunya” i tindran una pregunta que podria ser “Està d’acord amb la independència de Catalunya?”.

Bosch ha fet referència d’aquesta manera a l’acord del Parlament assolit al debat de política general, on CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP van pactar portar al Congrés la petició de consulta a Catalunya i establir abans de final d’any la data, la pregunta i la via per fer el referèndum.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any