Ada Colau: ‘Una vegada més Europa fa enrojolar el govern espanyol’

  • 'L'executiu actua contra la normativa comunitària', diu la portaveu de la PAH

VilaWeb
Redacció
16.10.2013 - 08:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), Ada Colau, ha expressat avui al matí la satisfacció per la decisió del Tribunal Europeu de Drets Humans, que ha ordenat que s’aturés el desallotjament d’un edifici ocupat de Salt una hora abans del moment previst per començar.

Colau ha explicat a RAC1 el perquè de la decisió del Tribunal d’Estrasburg: ‘Hi ha una normativa internacional que obliga l’estat espanyol, perquè ha ratificat tractats internacionals, que deixa clar que en casos de desallotjament forçós, aquests s’han d’evitar, o bé s’ha de garantir el reallotjament adequat de les famílies desnonades. Però l’estat espanyol vulnera això sistemàticament. Hem portat el cas a Europa i ens han donat la raó. Això deixa en evidència el govern espanyol, que actua contra la normativa comunitària i internacional.  És un precedent important, i és un exemple de la vergonya d’aquests pisos rescatats amb diner públic que es volen vendre a inversors estrangers. Que el Tribunal d’Estrasburg ho aturi posa en evidència el govern espanyol i abona les reclamacions de la PAH. Una vegada més, és Europa que ha fet enrojolar el govern espanyol, que continua fent polítiques que només beneficien les entitats financeres.’

A primera hora del matí, el Tribunal d’Estrasburg ha emès aquesta ordre, responent a un recurs presentat pels advocats de les famílies desnonades, que havien denunciat la deixadesa del govern espanyol a l’hora de donar una solució a les famílies afectades. Ara el govern espanyol té temps fins el 24 d’octubre per a explicar com pensa atendre aquestes famílies.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any