Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  16.10.2013  06:00

El cementiri mediterrani

Una infografia situa sobre el mapa els més de quatre mil morts en naufragis a les aigües de la Mediterrània sols des del 2009

Men?ame
 

La mort de centenars de persones a la mar quan intentaven arribar a les costes de l'illa siciliana de Lampedusa ha tornat a posar damunt la taula el gravíssim problema de les condicions amb què molta gent fuig per causes econòmiques i polítiques de l'Àfrica cap a Europa, i de les polítiques dels estats comunitaris per a mirar d'impedir-ho. Amb tot, només quan passen grans tragèdies com les de la setmana passada, la qüestió salta a primera línia. Però la realitat és molt més tràgica, tal com demostra aquesta infografia amb els més de quatre mil morts en aigües de la Mediterrània sols des del 2009.

Elaborada pel col·lectiu italià Dataninja, s'hi plasmen tots els casos documentats a la premsa recollits pel bloc Fortress Europe solament entre el 23 de setembre de 2009 i l'actualitat.

Fent zoom al mapa, es pot veure la distribució de les víctimes per la Mediterrània, el nombre de morts per localitats i detalls de cada naufragi de pastera del qual es té constància. I clicant l'etiqueta 'La storia', al mapa van apareixent cronològicament tots aquests casos documentats, del 2009 ençà.