El PSC es queda sol defensant el model federal inspirat en la proposta de Duran

  • CiU, ERC, PP, C's, CUP voten contra el text dels socialistes i ICV-EUiA s'absté

VilaWeb
Redacció
27.09.2013 - 20:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PSC no ha aconseguit arrossegar més que els seus diputats. La resolució que havien presentat al Debat de Política General per demanar a l’estat espanyol una reforma constitucional federal i que incloïa les propostes que el líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, havia fet públiques, ha estat rebutjada per 98 vots en contra, 13 abstencions d’ICV-EUiA i només els 19 del PSC a favor.

El PSC havia arribat a reconèixer que volia reptar als diputats d’Unió per veure si eren capaços de “ser coherents o deixaven amb el cul a l’aire al seu líder”. Els escons de CiU, però, s’han mostrat disciplinats i cap dels democristians ha donat suport a la resolució del PSC. ERC, PPC, C’s i CUP també han votat ‘no’.

El PSC acusa CiU, ERC i ICV-EUiA d’estafar

El PSC ha volgut dedicar gran part de la intervenció per presentar les propostes de resolució per criticar a CiU, ERC i ICV-EUiA per voler demanar al congrés espanyol la celebració de la consulta. Pels socialistes, és “una estafa”, sobretot de nacionalistes i republicans, negociar una proposta així quan hi havia “un consens” clar mostrat en la resolució basada en el manifest de Joan Rigol pel dret a decidir. La diputada de CiU, Mercè Jou, ha replicat el PSC que “no ha entès res” i l’ha acusat de presentar una “proposta trampa”, en referència a la resolució basada en la tercera via del líder d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida. Segons Jou, els socialistes es dediquen a “furgar” en comptes d’arribar a acords.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any