Quatre batlles socialistes de Terres de l’Ebre anuncien l’assistència a la Via Catalana

  • Els batlles de Deltebre, Flix, Ginestar i Corbera d'Ebre expressen el suport a la independència

VilaWeb
Redacció
06.09.2013 - 14:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els batlles socialistes de Deltebre (Baix Ebre), Flix, Ginestar (Ribera d’Ebre) i Corbera d’Ebre (Terra Alta) han anunciat que participaran a la Via Catalana tot reivindicant el seu compromís polític amb la independència. El batlle de Flix i membre de la direcció nacional del PSC, Marc Mur, ha subratllat que el seu posicionament no s’ha de veure ‘en cap cas com una anomalia’ i ha apel·lat per justificar-ho, a més dels setanta-dos ajuntaments socialistes integrats a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), als principis fundacionals del partit, que defensaven el dret de l’autodeterminació. Mur, com ja va explicar en aquesta entrevista amb VilaWeb, confia que més dirigents del PSC faran públic que participaran a la cadena humana.

Tots ells es defineixen obertament com a independentistes i consideren que si el seu anunci contribueix a fer participar ‘una persona més’ en la cadena de la Diada ja haurà valgut la pena.

‘Sabem on anem l’Onze de Setembre, els objectius, hi donem suport i volem contribuir en la suma d’esforços’, sosté Mur, que exerceix com a secretari executiu de l’executiva nacional del PSC i que ha actuat com a portaveu. ‘Els nostres ajuntaments són membres de l’AMI, no estem en associacions de municipis pel dret a decidir’.

‘Això deixa molt clar que som administracions locals que volem sumar esforços per aconseguir un estat propi’, ha raonat, tot precisant aquesta constatació no deixa lloc a ‘equívocs ni interpretacions diverses’, com el suport oficial del partit al ‘federalisme’, amb el qual no se senten en cap cas identificats després de la coincidència de governs socialistes a l’estat i a Catalunya.

‘Jo no seré l’únic membre de la direcció que assistirà a la Via. Hi ha més gent de la direcció que pensa com nosaltres’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any