Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  16.08.2013  15:01

Un partit alemany proposa que Catalunya es quedi a l'euro i que Espanya en surti

És Alternativa per Alemanya, un nou partit euro-esceptic que es presentarà a les eleccions del setembre

Men?ame
 

Alternativa per a Alemanya, el nou partit euro-escèptic que es presentarà a les eleccions parlamentàries que se celebraran a final de setembre, proposa que els països del sud d'Europa, com ara l'estat espanyol, surtin de la zona euro, i que, en canvi, s'hi quedin Catalunya i el País Basc.

El partit, que fou creat per un grup d'intel·lectuals, economistes i periodistes alemanys el proppassat mes de febrer,  demana que l'euro camini cap a unions fiscals més petites o fins i tot cap a nous models de divises que afavoreixin els ens nacionals. També proposen que no es creïn en funció de les fronteres sinó en base a les regions econòmiques. Els promotors del partit declaren la seva oposició a més rescats multimilionaris i a cedir més competències a Brussel·les.

Alternativa per Alemanya és considerada una formació liberal que té com a principal i gairebé únic punt del seu programa la dissolució de l'euro, que considera una moneda fracassada. Declaren que el seu principal objectiu és 'salvar el que encara és salvable'. Alguns mitjans els hi han penjat l'etiqueta de ser un partir de dretes però ells la rebutgen i el seu programa no advoca clarament per seguir aquesta línia; altres analistes polítics els enfoquen com un conservador. 

Escolteu aquí les declaracions del seu líder, a Catalunya Ràdio: