Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  15.08.2013  12:28

Reunió entre l'OTAN i el govern escocès per a tractar l'adhesió d'Escòcia a l'organisme en cas d'independència

La reunió va tenir lloc el mes passat a Brussel·les · Les armes nuclears que el Regne Unit fabrica en territori escocès, el principal escull

Men?ame
 

Representants del govern escocès es van reunir el mes passat amb representants de l'OTAN a Brussel·les per a tractar la incorporació d'Escòcia a l'organisme en cas d'independència. Segons que avança la BBC, alts funcionaris del govern escocès es va reunir amb Dirk Brengalmann, que era llavors secretari general adjunt de l'OTAN per a Assumptes Polítics i Política de Seguretat.

Representants de la delegació del Regne Unit a l'OTAN van facilitar la trobada i també van assistir-hi. Segons fonts de l'OTAN, Escòcia va tenir l'oportunitat d'argüir que, essent en aquests moments part del Regne Unit, estat que ja forma part de l'organisme internacional, no caldria fer una petició d'adhesió formal i des de zero per a incorporar-s'hi. Cal recordar que l'SNP, el partit que governa a Escòcia, va adquirir el compromís d'adherir el nou estat a l'OTAN. Un funcionari de l'OTAN, va qualificar la trobada com 'informal i informativa'.

La fabricació d'armes nuclears, únic escull

Tot amb tot, l'SNP també es va comprometre a il·legalitzar la fabricació d'armes nuclears que el Regne Unit porta a terme en territori escocès. I aquest punt sembla ser l'únic escull en la negociació, car per a l'OTAN la investigació i la fabricació d'armes nuclears és un punt important.

Lord Robertson, ex-secretari general de l'OTAN i un secretari de Defensa al govern laborista de Tony Blair, va dir que creia que el futur de les armes nuclears era important per a l'organització i que, per tant, aquesta podia ser una qüestió decisiva.