El Círculo Balear estreny la relació amb Ciutadans

  • Albert Rivera pronuncia avui a Palma una conferència sobre la unitat d'Espanya

VilaWeb
Redacció
18.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Fundació Círculo Balear vol enfortir els seus lligams amb l’unionisme populista de Ciutadans. Avui l’entitat presidida per Jorge Campos ha convidat el president de Ciutadans i diputat al parlament català, Albert Rivera, que pronunciarà la conferència ‘Cap a l’Espanya dels ciutadans’. L’interès del Círculo és, en part, de sondar la possibilitat que la formació de Rivera pugui arribar a esdevenir ‘una tercera via política constitucionalista per a Espanya i les Balears’. I remarquen ‘el declivi que viuen els grans partits’ actualment.

Moviments al País Valencià

De moment no hi ha cap moviment que faci pensar en un desembarcament de Ciutadans a les Illes, però sí que n’hi ha hagut al País Valencià. Després de les eleccions al Parlament de Catalunya del 25 de novembre, Ciutadans va constituir una agrupació de València i Castelló i una d’Alacant, i preparava la creació d’un Comitè de Llevant que, segons els plans d’expansió, havia de convergir amb el grup Demòcrates de l’ex-ministre socialista Antoni Asunción.

Asunción va ser expulsat del PSPV-PSOE el 2011 després d’haver-se oposat a la direcció de Jorge Alarte i també arran de les especulacions sobre els seus negocis personals amb membres de la direcció del PP. A la campanya del 25-N al Principat, Asunción va participar en un acte públic de Ciutadans i va afirmar que en compartia l’ideari.

A les darreres eleccions espanyoles, UPyD va obtenir un escó per València, i ara totes les enquestes pronostiquen que entrarà a les Corts Valencianes. Això ha accelerat l’interès de Ciutadans per implantar-se al País Valencià, cosa que podria dividir el vot, perquè tots dos partits s’identifiquen amb el nacionalisme espanyol.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any