El Círculo Balear estreny la relació amb Ciutadans

  • Albert Rivera pronuncia avui a Palma una conferència sobre la unitat d'Espanya

VilaWeb
Redacció
18.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Fundació Círculo Balear vol enfortir els seus lligams amb l’unionisme populista de Ciutadans. Avui l’entitat presidida per Jorge Campos ha convidat el president de Ciutadans i diputat al parlament català, Albert Rivera, que pronunciarà la conferència ‘Cap a l’Espanya dels ciutadans’. L’interès del Círculo és, en part, de sondar la possibilitat que la formació de Rivera pugui arribar a esdevenir ‘una tercera via política constitucionalista per a Espanya i les Balears’. I remarquen ‘el declivi que viuen els grans partits’ actualment.

Moviments al País Valencià

De moment no hi ha cap moviment que faci pensar en un desembarcament de Ciutadans a les Illes, però sí que n’hi ha hagut al País Valencià. Després de les eleccions al Parlament de Catalunya del 25 de novembre, Ciutadans va constituir una agrupació de València i Castelló i una d’Alacant, i preparava la creació d’un Comitè de Llevant que, segons els plans d’expansió, havia de convergir amb el grup Demòcrates de l’ex-ministre socialista Antoni Asunción.

Asunción va ser expulsat del PSPV-PSOE el 2011 després d’haver-se oposat a la direcció de Jorge Alarte i també arran de les especulacions sobre els seus negocis personals amb membres de la direcció del PP. A la campanya del 25-N al Principat, Asunción va participar en un acte públic de Ciutadans i va afirmar que en compartia l’ideari.

A les darreres eleccions espanyoles, UPyD va obtenir un escó per València, i ara totes les enquestes pronostiquen que entrarà a les Corts Valencianes. Això ha accelerat l’interès de Ciutadans per implantar-se al País Valencià, cosa que podria dividir el vot, perquè tots dos partits s’identifiquen amb el nacionalisme espanyol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any