ETA farà arribar les seves aportacions al Fòrum Social per la Pau

  • En un comunicat enviat al diari Gara, considera que les recomanacions poden servir per sortir del blocatge i començar un full de ruta

VilaWeb
Redacció
15.07.2013 - 09:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

ETA considera que les recomanacions del Fòrum Social per la Pau que es va fer a Pamplona i Bilbao el març són una ‘aportació constructiva’ que pot ser útil com a punt de partida per a elaborar un full de ruta i sortir del blocatge. Ho afirma en un comunicat enviat al diari Gara, en què diu que l’organització basca fa la seva ‘pròpia lectura i també té les seves aportacions, matisos i desacords’. ‘Això no serà cap impediment perquè actuem amb una perspectiva constructiva en relació a les recomanacions’, continua.

‘ETA adopta el compromís d’actuar amb la responsabilitat i seriositat que demanda aquesta oportunitat, i emplaça a fer el mateix a la resta d’agents’, i afegeix que farà arribar la seva opinió als impulsors de l’informe per tal de fer la seva ‘aportació al contingut, escoltar les propostes i intencions i analitzar les possibilitats d’avançar’. 

En el comunicat també diu que ha fet esforços per a obrir vies de diàleg i avançar cap a una solució i destaca el paper de la societat ‘sense esperar que comencin les converses entre ETA i els governs’. De la mateixa manera, critica de nou la manca de ‘resposta positiva’ per part dels governs espanyol i francès i els acusa d’alimentar el conflicte. 


Informació relacionada: 

El Fòrum Social per la Pau recomana el desarmament d’ETA i la reinserció integral dels presoners

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any