Aspencat i Pep Laguarda, protagonistes dels Premis Ovidi

  • Entre els guardonats també es destaquen els últims àlbums de Mara Aranda, Pau Miquel Soler i Mox Nox

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.06.2013 - 00:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El teatre de la Societat Coral el Micalet ha acollit aquesta nit la gala de lliurament dels VIII Premis Ovidi, organitzats pel Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants en Valencià. Els integrants d’Aspencat han sortit dues vegades a l’escenari: per recollir el premi al millor àlbum d’electrònica i hip-hop per ‘Essència’ i també el dels millors arranjaments. Una part del protagonisme també ha estat per a Pep Laguarda, que ha rebut el premi al millor àlbum de pop per ‘Plexison impermeable’, un disc de culte publicat trenta-tres anys després de ser enregistrat.

Pau Miquel Soler, cantant d’Arthur Caravan, ha estat premiat per ‘L’amor o la guerra’, un disc amb texts de Vicent Andrés Estellés que ha merescut el premi al millor àlbum de cançó d’autor. El millor disc de folk ha estat per ‘Lo testament’, de Mara Aranda i Solatge; i el millor àlbum de rock, per a Mox Nox, per ‘Damnatio memoriae’. 

La cançó ‘Als germans de diferent mare’, de l’últim disc de Senior i el Cor Brutal, ha estat premiada com a millor cançó, i ‘En la corda fluixa’, de Lluís Vicent, com a millor lletra. El premi a la millor maqueta ha estat per a ‘El mecanoscrit’, de Júlia. El de millor disseny, per al disc de 121dB ‘Lesotho’, i finalment, el premi al millor videoclip per a ‘Vents’ d’Arthur Caravan. 

A més d’aquests premis també s’han lliurat dos premis honorífics. El COM ha distingit enguany la cantant Maria del Carme Girau, integrant del Setze Jutges entre els anys 1965-1967, i que ha rebut el premi a la Contribució a la música en valencià. Pel que fa al premi al Suport a la música en valencià, el guardó ha anat a parar a la periodista Amàlia Garrigós, conductora del programa ‘Alta fidelitat’ a Ràdio9 i acomiadada en l’ERO que ha afectat l’empresa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any