El PP valencià expulsa del grup parlamentari l’ex-conseller Rafael Blasco

  • La formació li ha obert un expedient disciplinari i l'ha suspès cautelarment de militància

VilaWeb
Redacció
22.06.2013 - 13:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Comitè de Drets i Garanties del Partit Popular valencià ha acordat obrir un expedient disciplinari a l’ex-conseller i diputat de la formació a les corts, Rafael Blasco, a més de suspendre’l cautelarment de militància, per la comissió d’infraccions tipificades com a ‘greus i molt greus’. La decisió implica la inhabilitació per a representar el PP en qualsevol acte i l’expulsió del grup parlamentari popular.

Segons que ha informat el partit en un comunicat, s’ha adoptat com a mesura cautelar la inhabilitació de Blasco ‘per a exercir càrrecs públics al si del PP o en representació seva’.

Rafael Blasco és actualment processat pel ‘cas Cooperació’ i se l’acusa d’haver desviat fons d’ajuda que s’havien de destinat a països en desenvolupament. L’advocacia de la Generalitat li demana onze anys de presó. De fet, l’expulsió s’hauria precipitat arran de les afirmacions de Blasco en un canal de televisió que aquesta advocacia havia rebut instruccions polítiques per a demanar-li la pena d’onze anys.

Blasco ha format part del govern de tots els presidents que ha tingut la Generalitat Valenciana, inclòs el de Joan Lerma del PSPV, i ha ocupat set conselleries en tots aquests anys.

La decisió arriba tard, diu Puig

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha criticat que el president del PP valencià, Alberto Fabra, ‘hagi esperat massa temps a prendre la decisió d’expulsar Blasco del seu partit i del seu grup parlamentari a les Corts’. Per això creu que la decisió ‘arriba massa tard’ i ‘amb vuit diputats encausats més esperant a la cua’.

Per Puig, Fabra hauria d’haver adoptat la decisió ‘en el moment en què va saber què havia passat a la Conselleria de Solidaritat i Cooperació que dirigia Blasco i que ha protagonitzat l’escàndol més vergonyós i amoral del País Valencià’. ‘És molt greu que ara s’adoptin mesures en contra seva per haver plantat cara a Fabra, per respecte al seu partit i no per defensar l’honor de tots els valencians i dels més desafavorits, a qui ha perjudicat greument’.’

‘La qüestió fonamental és que no es tracta del cas Blasco, Gürtel, Brugal o Nóos; es tracta del cas PP, que ha impregnat de corrupció les administracions públiques valencianes els últims vint anys i ens ha deixat una Generalitat ensorrada, èticament i econòmicament’, ha reblat.

EUPV lamenta que l’expulsió no s’hagi degut al ‘lladrocini comès’

La coordinadora general i portaveu d’EUPV a les corts, Marga Sanz, ha dit que s’alegra que l’ex-conseller i diputat Rafael Blasco dimecres vinent ja no s’assegui a la bancada del PP, tot i que ha lamentat que l’expulsió no s’hagi degut ‘al lladrocini comès, emparant el robatori als pobres més pobres del món’.

Sanz ha recordat que el PP ‘té l’obligació moral i política d’expulsar tots els seus diputats encausats en casos de corrupció’ i que el seu president, Alberto Fabra, ‘té l’obligació ineludible d’intervenir-hi des d’ara mateix’.

Morera: ‘El PP no tolera que es parli malament dels seus dirigents’

Per la seva banda, el portaveu de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, ha comentat que el PP no tolera que ‘es parli malament dels seus dirigents’ i ‘per això s’ha expulsat Blasco’.

Considera que l’expulsió, doncs, ‘és una pantomima ridícula, perquè s’ha produït de manera fulminant just quan va gosar parlar malament dels dirigents populars en una entrevista de televisió i no per la situació judicial en què es troba’. ‘És preocupant que al PP tant li facin els casos de corrupció i la gran quantitat d’encausats que té. Sembla que això tant és, perquè el que ha motivat l’expulsió de Blasco del PP és que s’ha atrevit a desafiar i criticar els dirigents del partit en un programa de televisió.’

Per Morera, ‘accions com les d’avui demostren la poca exemplaritat’ del president de la Generalitat i del PP valencià, Alberto Fabra, ‘perquè la reacció contra els implicats en casos de corrupció només té lloc des de l’àmbit del partit i no es persegueix des de les institucions públiques’. En aquest sentit, creu que l’expulsió de Blasco no significa res perquè ‘continuarà ocupant un escó a les Corts Valencianes’, com a no adscrit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any