Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  12.06.2013  06:00

Grècia es queda sense televisió i ràdio públiques

ERT ha deixat d'emetre aquesta nit per ordre del govern grec, en compliment del pla imposat per la troica

Men?ame
 

La televisió i la ràdio públiques de Grècia (ERT) han deixat d'emetre aquesta mitjanit, després de setanta-cinc anys. Ho havia anunciat poques hores abans el govern, adduint el compliment del pla d'austeritat imposat per la troica comunitària. La decisió va aixecar una forta protesta: els treballadors es van tancar, mentre s'aplegaven milers de manifestants al carrer, davant l'edifici.

'ERT és un cas característic d'opacitat i despesa desenfrenada. I això s'acaba avui', anunciava ahir el portaveu del govern grec, Simos Kedikoglou, en un missatge televisat. 'El govern ha decidit de tancar ERT. En substitució, emetrà una televisió i una ràdio més modernes que començaran a operar com més aviat millor.'

A l'ens públic hi ha 2.800 treballadors. Encara no se sap si el govern els acomiadarà tots i contractarà nous treballadors o si n'acomiadarà una part.

D'aquesta manera, el govern compleix un dels requisits imposats per la troica, que no va permetre a Grècia que vengués gas a Rússia però que l'obliga a acomiadar 2.000 funcionaris abans no acabi l'any i 15.000 més durant el 2014. 

El partit Esquerra Democràtica, que forma part de la coalició de govern, ja ha dit que considera inconcebible que Grècia no tingui una televisió i una ràdio públiques.