Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  04.06.2013  16:38

La mítica llibreria Canuda tanca i s'hi instal·larà una botiga Mango

La finca s'ha venut i no pot fer front al lloguer

Men?ame
 

La històrica llibreria Canuda de Barcelona, situada al carrer homònim, al costat de l'Ateneu Barcelonès, tancarà al mes d'octubre, per no poder fer front a l'augment del lloguer per la Llei d'Arrendaments Urbans. Al seu lloc s'hi instal·larà una botiga de Mango.

Segons que ha explicat el propietari de la llibreria a l'agència Europa Press, Santiago Mallafré, d'aquí a pocs dies la llibreria anunciarà el dia i l'hora exactes del tancament. Segons que ha explicat Mallafré, si no hi ha novetats, el tancament podria ser el 31 d'octubre a les 19.00, i almenys aquell dia, per ser el darrer, tots els llibres es posarien a la venda al 50%.

'És una mort anunciada', ha explicat el propietat, que ha admès que segons la llei no estaria obligat a abandonar el local fins al desembre del 2014, però la finca ja s'ha venut i al seu lloc s'hi instal·larà molt probablement una botiga de roba Mango.

La llibreria la va fundar Ramon Mallafré, pare de l'actual propietari, l'any 1931, i ha estat sempre dedicada a la compra i venda de llibres de segona mà. Per una altra banda, la llibreria va servir d'inspiració a l'escriptor Carlos Ruiz Zafón per a descriure 'el cementiri de llibres oblidats', on milers de llibres esperen ser llegits, al llibre 'L'ombra del vent'.

Aquest anunci arriba pocs mesos després del tancament de dues altres llibreries històriques a Barcelona, la Catalònia, on s'hi instal·larà un McDonald's, i la llibreria Proa Espais.