Les obres de desviació de Joncet han començat

  • Sembla que aquesta vegada va de debò, després d'innumerables retards i problemes, el passat mes d'abril van començar a la RN116 les obres per fer la desviació de Joncet ...>>
    Dm 12 de maig del 2013

VilaWeb
Redacció
12.05.2013 - 05:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La primera fase de les obres a la RN116, que tenen de culminar amb la desviació reclamada pels veïns de Joncet, ja ha començat. En aquesta fase, s’ha restablert el camí de Flassa. També s’ha desplaçat lleugerament, una  pista forestal una mica per davant de la desviació. Aquesta desviació es realitzarà durant la segona fase de l’obra. El projecte té d’estar acabat el 2016. Cal recordar que l’associació pel desviament de Joncet ha lluitat durant 12 anys i que, després de repetides promeses i decisions votades,  ha tingut de fer-ho contra molts obstacle, incloent espècies de papallones i sargantanes descoberts en estudis preliminars que han endarrerit el cas.

 Finalment tot apunta quer els veïns de Joncet aconseguiran el seu desig :  trobar un poble tranquil, lliure de contaminació visual i soroll causat pel pas de centenars de vehicles (sovint camions) cada dia, passant per la RN 116, estretíssima dins del poble.

Una vegada engegada l’actual fase prèvia, els veïns preguen per que res impedeixi la realització de la segona, on es construirà realment la desviació. Aquesta es concretarà en una carretera d’uns 5 km, realitzades per sobre de Joncet, al costat de l’actual RN 116.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any