Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  09.05.2013  06:00

El sector educatiu, convocat a la vaga contra les retallades i la LOMCE

L'aturada és d'àmbit estatal i aplega mestres, alumnes i pares, que palesaran el malestar en un seguit de protestes

Men?ame
 

Contra les polítiques d'austeritat i les retallades i contra la reforma educativa que defensa el ministre Wert. Amb aquests arguments, els sindicats de l'àmbit de l'ensenyament fan una crida als diversos nivells d'ensenyament, de les escoles bressol a les universitats, perquè s'afegeixin avui a una nova jornada de vaga. Així es vol demostrar a l'administració l'oposició de docents, pares i alumnes a la política que han aplicat els governs autonòmics i el govern espanyol fins ara. Alhora volen denunciar que les mesures han afectat la qualitat de l'ensenyament, car han dificultat la lluita contra el fracàs escolar i han empitjorat les condicions dels professionals, amb un tomb cap a la privatització.

Les retallades del sector públic en general i del sector de l'ensenyament en particular, l'aplicació de la LEC i la reforma educativa presentada pel ministre Wert faran tornar a sortir al carrer docents, pares, mares i professionals del sector de l'educació, que palesaran el seu malestar. A la convocatòria, d'àmbit estatal, s'hi han adherit els sindicats UGT, CCOO, USTEC-STES, STEPV, STEI-i, Intersindical-CSC i CGT, i el Marc Unitari de la Comunitat Educativa, que confia que tingui seguiment.

Els salaris s'han abaixat, s'han perdut llocs de feina, s'han allargat els horaris, ha augmentat el nombre d'alumnes per classe, no se substitueixen totalment les baixes –i això ha fet que s'acomiadés personal interí–. Tot plegat ha afectat, segons els sindicats, la qualitat de l'ensenyament, tant en els alumnes com en les condicions de treball dels docents i professionals.