Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  08.05.2013  17:44

El parlament exerceix la seva sobirania contra la decisió del TC

Refusa fer caure de l'ordre del dia la creació de la comissió sobre el dret de decidir · Es crea en aplicació de la Declaració de sobirania

Men?ame
 

El Parlament de Catalunya ha fet aquesta tarda un acte de sobirania refusant la petició del PP i Ciutadans de fer caure de l'ordre del dia el debat sobre la creació de la comissió d'estudi sobre el dret de decidir. Ho han demanat en aplicació de la suspensió cautelar de la declaració de sobirania pel Tribunal Constitucional. La proposta de creació de la comissió -signada per CiU, ERC, PSC, ICV i CUP- basa la seva justificació en aplicació de la Declaració de sobirania.

El rebuig de la petició de PP i C's l'han votat CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP. D'aquesta manera han decidit desacatar la decisió del TC.

Els diputats del PP han abandonat l'hemicicle un cop refusada la seva petició de fer caure el debat de l'ordre del dia. El portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha pujat al faristol simplement per anunciar que el seu grup no participaria en el debat i votació d'aquest punt de l'ordre del dia en considerar-ho un 'fet d'insubmissió i desacatament' del TC. PPC i C's ja han anunciat que no participaran en la comissió.

Finalment, el parlament ha aprovat la creació de la comissió del dret de decidir amb els vots favorables de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP i els únics vots en contra de C's, mentre que el PPC no ha votat en senyal de protesta.