Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  01.05.2013  06:00

Fabra destaca que l'acord per TV3 implica respectar el nom 'Comunitat Valenciana'

La reciprocitat entre TV3 i Canal 9 no serà immediata · L'acord inclou que 's'hauran de respectar els signes d'identitat' de tots dos territoris

Men?ame
 

La Generalitat de Catalunya i la Generalitat Valenciana han arribat a un acord de reciprocitat que permeti de veure TV3 al País Valencià i Canal 9 al Principat. L'acord, el va anunciar ahir el portaveu del govern català i conseller de Presidència, Francesc Homs. Permetrà que TV3, 3/24, Super3, 33, Esport 3, TV3HD, TV3CAT s'emetin al País Valencià, i que Canal Nou, Canal Nou HD, Canal Nou Dos, Canal Nou 24 i Canal Nou Internacional es rebin al Principat. Però aquesta reciprocitat no serà pas immediata: no es farà efectiva fins que el govern valencià no disposi de més espai radioelèctric, que ha de ser concedit pel Ministeri d'Indústria espanyol.

Homs va explicar que l'acord incloïa que es respectaran les senyes d'identitat de les dues autonomies, però que no es podia 'imposar' a cap periodista què havia de dir, en referència a les exigències de la Generalitat Valenciana, que sempre, tant en el govern de Camps com en el de Fabra, havia expressat malestar pel mapa de l'oratge de TV3 i per l'ús del terme 'País Valencià'. 

Per la seva banda, el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, va destacar que l'acord implicava el respecte per part de la televisió catalana del nom 'Comunitat Valenciana' per al País Valencià, així com altres senyes d'identitat recollides en l'estatut valencià. Fabra va afegir que 'el respecte és bàsic perquè és l'única manera perquè hi hagi acords, i tant pel govern de Catalunya com pel nostre, n'hi haurà', va dir.

El camí fins a l'acord

El mes de febrer, Homs ja va dir que, tan bon punt s'havia fet pública la sentència del Tribunal Suprem espanyol que anul·lava l'obligació de tancar les emissions de TV3, s'havia posat en contacte amb el vice-president del govern valencià per establir un mecanisme per a recuperar el senyal de la televisió pública catalana al territori.

El Tribunal Suprem espanyol va acceptar el desembre passat el recurs d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i anul·lava la resolució del govern valencià que obligava a tancar les emissions de TV3 i imposava una sanció de 300.000 euros a l'entitat. L'alt tribunal considerava que era l'estat i no el govern del País Valencià que tenia competències per a controlar i sancionar l'ús del domini públic radioelèctric.

D'ençà d'aquell moment, l'entitat responsable dels repetidors va demanar als seus socis si calia reobrir els repetidors de senyal i s'hi van mostrar favorables. ACPV va decidir d'ajornar la reobertura per facilitar el diàleg obert entre els governs català i valencià per la reciprocitat, confiant que l'acord arribés amb un marge de temps raonable.

Ara s'ha anunciat aquest acord, que arriba més de dos anys després del tancament del senyal de TV3 al País Valencià.

Men?ame