Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  02.05.2013  06:00

L'origen de Farragut Avenue, Portolà Street, Crespí Drive i Font Boulevard de San Francisco

Un mapa interactiu permet descobrir els noms de carrers i places de la ciutat californiana, alguns dels quals tenen vincles amb el nostre país

Men?ame
 

Saber l'origen del nom dels carrers i places d'algunes ciutats és molt fàcil. L'Ajuntament de Barcelona, per exemple, ofereix als més curiosos el Nomenclàtor dels carrers. I el desenvolupador web californià Noah Veltman ha publicat History of San Francisco Place Names, on podem descobrir l'origen del nom de vies com Farragut Avenue, Portola Street (i Drive), Crespi Drive, Palou Avenue, Font Boulevard i Serra Boulevard.

A través d'aquest mapa interactiu, es poden descobrir uns quants personatges històrics lligats al nostre país que donen nom a carrers i avingudes de la ciutat californiana.

És el cas de l'almirall David Farragut, amb vincles menorquins; el soldat i explorador català Gaspar de Portolà; els missioners mallorquins Joan Crespí i Francesc Palou i el català Pere Font, a més de fra Juníper Serra, nom amb què és conegut Miquel Josep Serra i Ferrer, fundador de les missions franciscanes de l'alta Califòrnia, del qual enguany se celebra el tercer centenari del naixement.