Notícies

Divendres  29.03.2013  18:01

El SUP considera 'una barbaritat' l'ordre d'identificar els qui facin 'escraches'

Ada Colau retreu la doble vara de mesurar del Ministeri de l'Interior

Men?ame
 

José María Benito, portaveu del SUP, el sindicat majoritari de la policia espanyola, ha qualificat de 'barbaritat' la instrucció del govern espanyol d'indentificar i, si s'escau, detenir, les persones que participin en els 'escraches'' que convoca des de fa uns dies la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). En declaracions a l'agència Efe, ha avisat que posava els agents en una situació perillosa i compromesa.

Per la seva banda, Ada Colau, portaveu de la PAH, ha criticat la instrucció del Ministeri de l'Interior contra els activistes mentre no actua contra casos de corrupció. En una entrevista a Ràdio 4, Colau ha declarat: 'Hi ha casos de corrupció gravíssims, hi ha assetjament i fustigació de les entitats financeres contra les persones més vulnerables, i aquí en cap cas no s'ha enviat la policia a identificar ni s'han fet detencions'. I ha retret: 'Contra els ciutadans honrats que tan sols han deixat de pagar la hipoteca perquè s'han quedat a l'atur, contra aquests envien totes les forces de l'ordre i el pes de la llei.'

Ordre del govern espanyol d'identificar i detenir activistes en 'escraches'

El ministeri de l'Interior espanyol ha ordenat identificar i detenir els qui participin en encalç a polítics, accions conegudes com a 'escraches'. Així ho diu en una instrucció que la secretari d'Estat de Seguretat ha fet arribar a les comissaries de l'estat mitjançant la direcció adjunta operativa de la policia.

'Contra els qui exerceixin actes d'hostigament i assetjament a membres de partits polítics, seus de partits, etc. Es procedirà, en primer lloc, a identificar per a sanionar-los els qui  participin en aquests actes, d'acord amb la llei de seguretat ciutadana, o bé, si es tractés d'actes constitutius de delictes, es procedirà a la detenció d'aquestes persones d'acord amb la legislació vigent', diu la instrucció, a la qual ha tingut accés Europa Press. En la mateixa nota, de tan sols un paràgraf, s'hi 'prega màxima difusió'. 

Aquesta instrucció és la resposta del govern espanyol a les accions de la PAH, que s'ha fet seus els 'escraches' argentins i des de fa uns dies es manifesta a la porta del domicili de diputats del PP per pressionar-los perquè donin suport a la ILP contra els desnonaments. Alguns d'aquests diputats, com Esteban González Pons, han denunciat la plataforma per aquestes accions.

En aquest sentit, Interior també ha anunciat que els polítics que denunciïn amenaces i assetjament per aquestes accions podran disposar de vigilància policíaca temporal, si es comprova que hi ha coaccions. El Ministeri de l'Interior diu que els agents no actuaran com a escortes sinó que proporcionaran vigilància perquè els càrrecs públics en qüestió puguin fer vida normal.

Men?ame