Rodríguez Ibarra compara Mas amb Hitler i Mussolini

  • Diu que el president de la Generalitat vol fer un cop d'estat 'des de dins del sistema' com ells

VilaWeb
ACN
07.03.2013 - 18:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president de la Junta d’Extremadura, el socialista Juan Carlos Rodríguez Ibarra, ha equiparat el president de la Generalitat, Artur Mas, amb Hitler i Mussolini perquè diu vol fer un cop d’estat ‘des de dins del sistema’ (Àudio, MP3). En declaracions a Antena 3, Ibarra ha subratllat que els espanyols no estan acostumats a atacs des de dins, com van fer Hitler i Mussolini, i ara ‘hi ha un senyor que diu al Parlament ‘doni’m poders per convocar un referèndum per marxar d’Espanya’, ha dit sobre Mas. Al seu parer, això és atacar la Constitució, i això és ‘colpisme’, igual que va fer Tejero.

Sobre les relacions entre PSC i PSOE, ha opinat que ‘això acabarà malament’ perquè el PSC és un partit ‘més nacionalista que socialista’.

‘Quan Tejero ho va fer era colpisme i quan ho fa algú com el parlament també’, ha dit.

I en aquest cas, segons Ibarra, els espanyols no saben com reaccionar, perquè estan acostumats a atacs a la constitució a través de les armes, però no des de dins. ‘Els alemanys sí, perquè Hitler va atacar el sistema des de dins del sistema i els italians també, perquè Mussolini va atacar el sistema des de dins del sistema, però nosaltres no sabem com reaccionar’, s’ha queixat.

Sobre les relacions entre PSC i PSOE, Ibarra ha augurat que la cosa ‘acabarà molt malament pels socialistes’, perquè pot quedar ‘atropellat’ pel nacionalisme espanyol igual que ha passat a Catalunya i Euskadi amb el PSC i el PSE.

En aquest sentit, l’ex-president extremeny ha constatat que el PSC és un partit ‘més nacionalista que socialista’, i s’ha preguntat si el PSOE segueix sent un partit estatal. Ell mateix ha respost: ‘La lletra ‘E’ comença a debilitar-se.’

Pel que fa al futur de Carme Chacón, ha opinat que no pot aspirar a la secretaria general del PSOE perquè milita en un partit, com ja s’ha vist, que és diferent. Ara bé, li ha augurat un futur ‘esplendorós’ com a secretària general del PSC si el que vol és unir ambdós partits.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any