Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  08.03.2013  06:00

Els articles més inusuals de la Viquipèdia

Men?ame
 

Ahir parlàvem de la llista d'entrades falses detectades pels editors a la Viquipèdia, on hi ha la llengua lutesca, l'escriptor Jean-Jacques Didilier, el mineral ferlita o el jugador de la selecció andorrana Salva. Avui, la llista que us volem destacar de l'enciclopèdia col·laborativa és la de les entrades inusuals: els articles peculiars o especials 'que probablement no trobaries en una enciclopèdia comuna'. Són una quarantena de conceptes, classificats en sis grans categories: ciència, cultura popular, invents, lingüística, llocs, nombres i dates, i ordinadors, internet i jocs.

S'hi esmenta, per exemple, el borrissol del melic, la pluja d'animals, l'habilitat de fer malabars amb bolígrafs, la llegenda urbana de la mort de Paul McCartney, 'la frase gramaticalment vàlida en anglès' Buffalo buffalo Buffalo buffalo buffalo buffalo Buffalo buffalo, el municipi austríac de Fucking i el 30 de febrer, que algunes nacions han tingut al llarg de la història.

D'alguns conceptes apareguts a la llista d'articles inusuals, aquests últims anys n'hem parlat a VilaWeb: per exemple, de la teoria patafísica, de Josep Pujol 'el Petòman', de la micronació de Sealand i del dia del nombre pi, que se celebrarà dijous vinent.

Notícia relacionada:

La llista d'entrades falses de la Viquipèdia