Aprofitar el MWC per protestar

  • Treballadors de Telefònica, Enginyers Sense Fronteres, CC OO, una plataforma contra l'antivirus Kaspersky... Us oferim un recull dels diversos grups que es van manifestar ahir en la inauguració del congrés

VilaWeb
Redacció
26.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Col·lectius de tota mena van aprofitar ahir la inauguració del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil com a altaveu per a manifestar-se: treballadors de Telefònica, Enginyers Sense Fronteres, Comissions Obreres (CC OO) i un grup de ‘hàckers’ contraris a l’antivirus rus Kaspersky Lab. En aquest vídeo n’hem fet un recull. La protesta més visible va ser la dels treballadors de Telefònica, que es van manifestar contra els acomiadaments de treballadors que tenien la baixa per malaltia.

Els manifestants van sortir de la plaça d’Espanya i van anar fins a l’entrada del congrés, al firal de la Gran Via, a l’Hospitalet de Llobregat. S’hi van trobar un gran desplegament policíac, i hi hagué moments de tensió quan els mossos d’esquadra els impediren d’accedir al recinte. Amb consignes contra la precarietat laboral, van exigir la readmissió del treballador Marcos Andrés, que torna a fer una vaga de fam des de dissabte.

Per una altra banda, membres d’Enginyers Sense Fronteres van repartir fulletons vestits de color blanc i amb cascs de color groc. Demanaven que es posés fi a l’explotació laboral en els països on  s’extreuen els minerals per fabricar els mòbils i que es tingués en compte que molts d’aquests minerals són finits i un dia o altre s’acabaran. CC OO va protestar contra les condicions laborals en les empreses tecnològiques i d’innovació. ‘Amb un salari mínim de 645 euros no hi ha innovació, ni Mobile, ni res’, van cridar alguns dels manifestants.

Finalment, hi va haver una darrera reivindicació peculiar, i no pas poc nombrosa, d’una plataforma de ‘hàckers’, contra l’antivirus rus Kaspersky Lab. Segons que van explicar a VilaWeb, aquest antivirus ha entrat recentment en el negoci dels mòbils, i ofereix sistemes de seguretat que dificulten als ‘hàckers’ de piratar telèfons mòbils.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any