Adéu a Hotmail

  • Microsoft comença a traspassar els tres-cents milions de comptes d'usuaris d'aquest correu web a la plataforma Outlook

VilaWeb
Redacció
19.02.2013 - 13:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de quasi disset anys de funcionament, la històrica plataforma de correu electrònic Hotmail, sota l’òrbita de Microsoft, passa el relleu al servei paral·lel Outlook, també de Microsoft.  Des d’avui, la companyia comença a traspassar els tres-cents milions d’usuaris cap a la nova plataforma de webmail. Amb tot, no implicarà la desaparició d’adreces acabades en @hotmail.com, perquè qui ho vulgui podrà mantenir-les.

L’estiu de l’any passat, Microsoft va començar a caminar cap a la fi de Hotmail amb el llançament d’Outlook Online. L’objectiu era que els milions d’usuaris del seu veterà correu web anessin migrant voluntàriament cap a aquest nou servei, que fa servir la interfície anteriorment anomenada Metro i que també és present en els sistemes Windows 8, Windows Phone i Xbox 360.

L’ús de la plataforma Outlook passa a ésser obligatori en web des d’avui, perquè els usuaris que encara no han fet el pas vagin traslladant-s’hi. Es calcula que el procés de migració que s’obre avui s’allargui fins a l’arribada de l’estiu. En el pas a Outlook, amb tot, es poden mantenir les antigues adreces o sol·licitar el mateix nom de correu, però acabat amb @outlook.com. Si s’opta per aquesta opció, es poden combinar totes dues adreces en una sola safata, perquè continuïn entrant els missatges de l’antic compte de Hotmail sense problemes.

Sabeer Bhatia i Jack Smith van llançar el juliol del 1996 HoTMaiL, un dels primers proveïdors de correu electrònic gratuït. L’any següent, Microsoft va comprar el servei per uns quatre-cents milions de dòlars, en una de les primeres grans adquisicions del nou món d’internet, i el va rebatejar amb el nom de MSN Hotmail.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any