Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  07.02.2013  06:00

ERC, Amaiur i BNG presenten una iniciativa conjunta per l'autodeterminació al congrés espanyol

CiU no ha signat la proposició de llei, que serà registrada avui a la cambra

Men?ame
 

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), la coalició independentista basca Amaiur i el Bloc Nacionalista Gallec (BNG) s'han unit per presentar una iniciativa 'per l'autodeterminació dels pobles' al congrés espanyol. És una proposició de llei que avui registraran a la cambra.

Al juny, els independentistes bascos i catalans van crear un grup de treball per a proposar iniciatives parlamentàries conjuntes en defensa del dret d'autodeterminació, i aquesta és la primera proposta que en surt.

Aquesta iniciativa es presenta poques setmanes després de la declaració de sobirania aprovada al Parlament de Catalunya. El text no va signat pel grup parlamentari de CiU, que encapçala Josep Antoni Duran i Lleida.

Fins ara, ERC tenia com a soci basc de referència Eusko Alkartasuna, amb el qual es va presentar en coalició en algunes eleccions europees, i ara amplia l'aliança a la coalició Amaiur, que, a més d'EA, inclou Aralar i l'esquerra abertzale.