La Diputació de Barcelona s’afegeix a la declaració de sobirania i es trenca el pacte CiU-PP

  • No se sap què votaran els dinou diputats socialistes, després de les rebel·lions dels socialistes a Girona i a Lleida · CiU podria no ratificar les vice-presidències del PP

VilaWeb
Redacció
31.01.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El suport a la declaració de sobirania continua creixent, i sobrepassa els partits que van votar-hi a favor al parlament. Mentrestant, l’allunyament entre CiU i PP és com més va més evident. Avui, al ple de la Diputació de Barcelona, el primer de l’any, es faran paleses tant l’una cosa com l’altra. D’una banda, ben segur que s’aprovarà la moció de suport a la declaració de sobirania, com ja ha passat a les diputacions de Lleida i de Girona. I d’una altra, es veurà més clar el trencament del pacte de govern entre CiU i PP, no tan solament perquè votaran diferentment la moció de la declaració, sinó perquè els diputats de CiU podrien votar contra la ratificació de les dues vice-presidències del PP (ordre del dia del ple, en pdf). 

Mercè Conesa, vice-presidenta quarta de la institució i batllessa de Sant Cugat del Vallès, ja va dir la setmana passada que donava per trencat el pacte de govern amb el PP. En declaracions a Cugat.cat, Conesa va apuntar que la millor opció de futur era que CiU governés en minoria amb pactes esporàdics.

La declaració de sobirania, també a la Diputació de Barcelona

En l’apartat de mocions, se’n votarà una de suport a la declaració de sobirania aprovada al parlament. Els vots favorables dels tres partits que l’han presentada ja sumen majoria absoluta: vint diputats de CiU, quatre d’ICV i dos d’ERC fan 26, mentre que dinou del PSC i cinc del PP arriben només a 24.

I encara s’ha de veure què votarà cadascun dels diputats del PSC, tenint en compte que dimarts sis diputats socialistes dels set que hi ha a Girona hi van votar a favor, en un altre acte de rebel·lia contra les consignes de la direcció del partit. Finalment, el PSC de Girona va acabar deixant llibertat de vot als seus diputats. Dies abans, els diputats provincials socialistes de Lleida s’havien negat a votar contra una moció de suport a la declaració de sobirania.

I encara més: el cap del grup municipal a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, va dir abans-d’ahir que ell hauria votat a favor de la declaració. Martí, tanmateix, no és diputat provincial.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any