El PSC de Girona també es rebel·la per la sobirania

  • Sis dels set diputats socialistes de la Diputació de Girona voten a favor de la declaració de sobirania · El batlle de Blanes, Josep Marigó, ha estat l'únic representant del ple que s'hi ha oposat

VilaWeb
Redacció
29.01.2013 - 18:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Diputació de Girona ha aprovat una moció a favor de la declaració de sobirania aprovada la setmana passada pel Parlament de Catalunya. La moció l’han presentada conjuntament els grups de CiU i ERC i s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els diputats, a excepció del socialista i batlle de Blanes, Josep Marigó. El PSC ha decidit donar llibertat de vot als seus diputats i sis dels set representants del partit hi han votat a favor.

Es tracta de la portaveu socialista a la Diputació i a l’Ajuntament de Girona, Pia Bosch; la batllessa de Palamós, Maria Teresa Ferrés; la batllessa de Vilafant, Consol Cantenys, el batlle de l’Escala, Estanis Puig, el batlle de Riudarenes, Jordi Gironès i el tinent-batlle de Sant Feliu de Guíxols, Pere Albó.

La militància del PSC de les comarques gironines desaprova de forma majoritària l’opció que va prendre la direcció del partit, amb Pere Navarro al capdavant, sobre la votació al parlament de la declaració de sobirania presentada per CiU, ERC i ICV. Alguns dels dirigents històrics i actuals del partit a Girona, com Marina Geli o Joaquim Nadal, han estat aquests últims dies portaveus del descontentament expressat per les bases.

De fet, el mateix dia de la declaració, la cap del grup municipal del PSC a Girona, Pia Bosch, va expressar el suport de tot el grup socialista als cinc diputats rebels que van decidir de trencar la disciplina del partit negant-se a votar contra la declaració.

La votació contra la declaració de sobirania ja va obrir l’esquerda en el PSC de Lleida. Al ple de la Diputació la setmana passada, els set diputats socialistes de la Diputació de Lleida van evitar emetre un vot negatiu a una moció de suport a la declaració de sobirania i no van votar.

Avui mateix, el president del grup municipal del PSC a Barcelona, Jordi Martí, ha explicat que hauria votat a favor de la declaració de sobirania. Martí, que va signar el manifest de suport als cinc diputats rebels que van trencar la disciplina de vot del PSC i es van negar a votar en contra de la declaració, ho deia aquest matí en un esmorzar-col·loqui del Periódico, on ha anunciat que durant la primavera presentaria el projecte ‘Moviment Barcelona’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any