Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  26.01.2013  08:49

El govern està inquiet per la poca cultura democràtica de l'estat espanyol

Homs diu que la reacció del govern espanyol a la declaració de sobirania és incoherent i denota poca qualitat democràtica

Men?ame
 

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assenyalat aquest divendres que la reacció del govern espanyol a la declaració de sobirania aprovada dimecres al Parlament 'denota poca qualitat democràtica'. El conseller ha dit que després d'un menyspreu inicial, 'han passat a encarregar un informe a l'advocat de l'estat, cosa que mostra saber-ne molt poc'. Homs ha puntualitzat que la declaració de sobirania 'només és una declaració política'.

El conseller de la Presidència ha assenyalat que és desconcertant l'actitud del govern espanyol davant la declaració de sobirania aprovada dimecres al Parlament. Segons Homs, després del menyspreu durant les primeres hores posteriors a la seva aprovació, com ja van fer amb la manifestació de l'Onze de Setembre, han passat a encarregar un informe a l'advocat de l'estat. Aquesta acció, ha dit, demostra una gran incoherència per part de l'estat i, a més, 'denota saber-ne molt poc sobre la qüestió, ja que la declaració aprovada és només una declaració política'.

Per Homs, el més preocupant és que no es tingui en compte que l'expressió del govern de Catalunya per reflectir allò que el poble va dipositar a les urnes és una expressió de sentit polític i compromís democràtic. El conseller s'ha mostrat inquiet per la poca cultura democràtica del govern de l'estat, 'perquè cada expressió democràtica que nosaltres fem, ens qüestionen si la fem bé; enlloc de pensar que darrere aquesta acció hi ha democràcia'.