Els Castellers encaren el 2013 amb seguretat

  • L'Assemblea general de l'entitat va aprovar ahir la nova Junta tècnica amb Martí Rovira com a Cap de Colla, i Jordi Segura com a segon

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.01.2013 - 14:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els Castellers de Sabadell van celebrar ahir, a la nova seu, l’Assemblea general de l’entitat. La Colla que ja compte amb 320 sòcies, va acordar abordar tècnicament amb seguretat el 2013, amb una línia força continuista a la Junta i amb l’objectiu d’assentar els castells erigits aquesta temporada passada. Això si, amb la porta oberta a fer el pas al 3 de 9 amb folre de cara a la Festa Major.

Junta tècnica de continuitat

Martí Rovira serà per quart any consecutiu cap de colla dels Castellers de Sabadell. Així ha estat votat a l’assemblea general ordinària celebrada aquest diumenge al matí. La candidatura presentada per Rovira ha estat aprovada per 72 vots a favor, dos vots en blanc i cap en contra.

Les principals novetats de la nova junta tècnica aprovada són l’entrada de Jordi Segura com a segon cap de colla i la reestructuració dels diferents equips de treball. Així Rovira a més de cap de colla també exercirà de cap de pinyes i folres i Segura de cap de troncs. Helena Artigas serà la nova cap de canalla.

Propòsits d’alçada

Els objectius marcats per aquesta nova junta tècnica són repetir els castells realitzats la temporada 2012. Així, doncs, tornar a fer el cinc de vuit, la torre de vuit amb folre i el pilar de sis és sens dubte el repte de la temporada. La colla treballarà per poder-hi arribar al mes de juny. Si assolissin aquest objectiu, segons Rovira, ja es podria considerar una gran temporada, tot i això volen assajar intensament el 3 de 9 amb folre amb la mirada posada a la Festa Major de Sabadell al mes de setembre.

Bona salut econòmica

L’assamblea també ha servit perquè la junta administrativa presentés el balanç econòmic de la temporada 2012 i els pressupostos del 2013. Un balanç econòmic on la gran partida ha estat la destinada a les obres de rehabilitació del nou local de la colla estrenat el setembre passat. Altres aspectes a remarcar són l’augment d’ingressos provinents de les actuacions així com els provinents de les quotes de socis ja que aquests han augmentat i ja n’hi ha 320. Per contra, s’ha vist disminuïda l’entrada de diners referents a subvencions.
Aquest any, per primera vegada, els Saballuts han pogut realitzar l’assemblea anual en un local propi i ho han fet en un clima d’optimisme i plena sintonia entre els assistents.

Els assaigs oficials dels Saballuts començaran el divendres 1 de març tot i que mentrestant continuaran fent assaigs d’hivern i actuaran el 17 de febrer a Esparreguera a la Festa Major de Santa Eulàlia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any