Notícies

Divendres  18.01.2013  17:00

Espanya se suma a l'operació a Mali sense entrar en combat

Els segrestadors mantenen uns quants ostatges a la planta de gas algeriana · L'exèrcit no controla encara totes les instal·lacions

Men?ame
 

El consell de ministres espanyol ha acordat avui la participació d'Espanya en l'operació militar de França a Mali. El ministre de Defensa, Pedro Morenés, ha anunciat que Espanya donarà suport logístic a la intervenció tot i que, segons ha assegurat, no participarà en accions de combat. Morenés ha detallat que s'enviarà un avió Hercules per transportar entre quaranta i cinquantena instructors a les tropes africanes per col·laborar en l'operació i es facilitarà el trànsit aeri espanyol a països membres de la UE i l'OTAN involucrats en l'operació a al país africà.

Per altra banda, es manté la incertesa entorn el segrest d'ostatges en una planta de gas d’Algènria, a la localitat d'In Amenas. Ahir a la nit es va acabar l'operació militar per alliberar els ostatges, però encara n'hi ha, i l'exèrcit no ha pogut controlar totes les instal·lacions. A la primera operació d'ahir, van resultar morts uns 35 ostatges i una quinzena de segrestadors.

Sembla, doncs, que els segrestadors s'han fet forts en una part de la planta. L’acció va començar dimecres, quan van segrestar uns quaranta ciutadans estrangers i 150 treballadors algerians i els va retenir en les instal·lacions de la planta. És una represàlia per la intervenció militar francesa a Mali, la setmana passada.