Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  26.12.2012  06:00

Celdoni Fonoll, natura en vers

El poeta publica el seu últim llibre amb versos sobre espècies de la flora del país · Vídeo de la presentació a l'Espai VilaWeb i entrevista

Men?ame
 

Celdoni Fonoll ha dedicat bona part de la seva trajectòria a recopilar de manera exhaustiva espècies de la flora i la fauna del nostre entorn i a fer-ne versos. Ara publica l’últim volum, 'Abril florit’, de la sèrie de llibres que recullen aquesta tasca i en els quals l’autor combina els versos amb les fotografies de les espècies. En els onze volums publicats, Fonoll ha escrit més centenars de versos de sis-centes espècies d’animals i plantes. 'Abril florit' se centra en plantes del país i algunes de fora.

Aquest projecte va començar amb cinquanta espècies d’ocells, però de mica en mica la idea va anar-se ampliant. Fonoll es declara orgullós d’haver-hi dedicat tant d'esforç, fruit de la seva estima per la poesia, la llengua i el país. I avisa que molts dels noms originals d'espècies sobre les quals ell ha fet poesia, es perden, perquè molts joves ja no coneixien ni l'espècie ni el nom.

En aquest vídeo, enregistrat durant la presentació del llibre a l'Espai VilaWeb el 12 de desembre passat, Fonoll parla d'aquesta pèrdua de patrimoni lingüístic i del procés de recollida i de creació d'aquests últims anys. També recita alguns poemes, acompanyat per la seva dona Lloll Bertran, que al seu torn acaba llegunt un poema escrit per ella sobre una espècie concreta: el fonoll.