Dolors Garcia i Cornellà guanya el Premi Enric Valor amb ‘Vida, obra i secrets d’Helena Mascort’

  • Al guardó d'Edicions del Bullent i l'Ajuntament de Picanya, s'hi han presentat enguany vint-i-cinc obres

VilaWeb
Redacció
16.12.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Edicions del Bullent i l’Ajuntament de Picanya (Horta) van lliurar ahir a la nit el 32è Premi Enric Valor de narrativa juvenil a la gironina Dolors Garcia i Cornellà per ‘Vida, obra i secrets d’Helena Mascort’, on parla de llibres, però també de sentiments com la solitud, l’amor maternal, els remordiments i la por. El premi, al qual s’han presentat enguany vint-i-cinc obres, és dotat amb sis mil euros, la publicació de l’obra i un gravat de l’artista Rafael Armengol.

Dolors Garcia i Cornellà va néixer a Girona el 1956. Es va llicenciar en psicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i va exercir-ne, en l’especialitat de psicoterapeuta infantil, durant quinze anys. Després va entrar a treballar a l’Ajuntament de Girona. El 1985 es va decidir a presentar el primer llibre que havia escrit, ‘Albert’, al Premi Just Manuel Casero, de Girona, que va guanyar i la va animar a continuar escrivint, cosa que ha fet sense interrupció tots aquests anys. Ha publicat fins ara més de cinquanta llibres, tots de literatura infantil i juvenil, com ara ‘Canya Plàstica’, ‘El drac de Bagastrà’ i ‘L’atzur màgic de l’enigma’.

També ha guanyat uns quants premis de prestigi, com el Folch i Torres, el Lola Anglada, el Joaquim Ruyra, l’Alfaguara, el Ciutat d’Olot, el Guillem Cifre de Colonya, el Barcanova, el Bancaixa i el Ramon Muntaner. Enguany també se li ha atorgat el Premi Crítica Serra d’Or per ‘S’acosta un front fred que deixarà neu a cotes baixes’.

El jurat, format per Lucía Arenas, Mercè Climent, Pilar Puchades, Carmela Puig i Núria Sendra, ha decidit premiar ‘Vida, obra i secrets d’Helena Mascort’ per unanimitat, tot i remarcant la gran qualitat de moltes de les obres presentades. També ha destacat que l’obra guanyadora mostra la importància de l’educació i la cultura per reeixir en els moments de dificultat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any