Somescola: ‘Aquesta llei ens retorna a un passat pre-democràtic’

  • Les entitats de la plataforma criden tot el país a mobilitzar-se en defensa del català a l’escola

VilaWeb
Redacció
03.12.2012 - 22:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma d’entitats Somescola ha convocat una conferència de premsa d’urgència per criticar que l’esborrany de llei que ha denunciat la consellera d’Ensenyament Irene Rigau ‘porta la política educativa a un retorn d’un passat predemocràtic’. ‘És a dir: el control doctrinal de l’educació, la recentralització del sistema, la minorització de les llengües no castellanes, amb especial malvolença contra l’escola catalana i els programes d’immersió lingüística que han representat un dels millors èxits del nostre sistema educatiu en els darrers 30 anys’.

Somescola afegeix que el text és ‘un atemptat a la llengua, a la cohesió social i a la promoció d’igualtat d’oportunitats que han presidit l’escola catalana’. En aquest sentit ha afegit que ‘la gravetat del moment és màxima perquè mai ens havien proposat que esborréssim 35 anys d’escola democràtica catalana’ i, per tant, ha exigit al govern ‘la màxima contundència en la defensa d’un patrimoni pedagògic que hem construït entre tots’. Així mateix, Somescola ha cridat tots els centres escolars i educatius de Catalunya ‘a un pronunciament unànime i a l’oportuna mobilització de tota la societat catalana en defensa de la nostra escola’.

Josep Maria Cervelló, representant d’USTEC, ha assegurat que sabien que seria una llei “centralitzadora”, però ha afegit que el projecte ja és “esfereïdor”. El representant sindical ha qualificat el projecte com una “irresponsabilitat” per part de l’estat que crea una situació “d’emergència”, en paraules de Muriel Casals, presidenta d’Òmnium.

A més, des de Somescola.cat han alertat que el projecte provocarà una “segregació” dels alumnes catalans i que al govern català no li quedarà més sortida que la “insubmissió”. I és que la plataforma creu que amb aquest projecte el govern espanyol trepitja l’autoritat del Parlament de Catalunya.

“És com tirar benzina al foc en la situació de tensió que hi ha com mai hi havia hagut entre Catalunya i Espanya”, ha assegurat Cervelló, qui no ha dubtat a definir com un “acte de covardia política” el fet que el govern espanyol hagi esperat a després de les eleccions catalanes per fer públic l’esborrany d’aquest projecte.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any