Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  26.11.2012  13:34

Herrera: 'Ja n'hi ha prou d'apropiar-se el dret de decidir'

Proposa una reunió per a aturar els desnonaments

Men?ame
 

El secretari general d'ICV-EUiA, Joan Herrera, s'ha felicitat per haver aconseguit els tres objectius d'aquestes eleccions: una gran mobilització traduïda en una gran participació, que la qüestió social entrés en el debat, i la 'derrota dels objectius polítics de CiU'. I ara proposa que es tiri endavant un acord sobre el dret de decidir, però 'amb una salvaguarda: la centralitat ja no és al govern, és al parlament'. Per Herrera, els resultats electorals han castigat les retallades de CiU.

De fet, ha retret que Artur Mas 's'apropiés del dret de decidir' i ha dit que aquest dret no era de Mas sinó del poble. Mas va plantejar les eleccions amb una lògica de plebiscit i adhesió a la seva persona, i la veu del poble ha dit que no. Ja n'hi ha prou, d'apropiar-se del dret de decidir'.

També ha proposat que hi hagi de manera immediata una cimera per aturar els desnonaments, amb la presència de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, i que es posi en marxa les dues comissions d'investigació al parlament (la de salut i la d'entitats financeres).

Herrera ha valorat com a 'bona notícia que el líder de les retallades hagi tingut una patacada'. I considera que amb els resultats electorals a la mà cal fer 'un gir de 180 graus per assolir un compromís de les esquerres'; i per això ha demanat que cap partit d'esquerres no faciliti la investidura d'Artur Mas.