Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  15.11.2012  06:00

El mapa de la Viquipèdia

Un estudi descobreix que el català és la llengua en què s’escriuen més entrades georefrenciades a la Viquipèdia dins l’estat espanyol. Ara mateix a Espanya es publiquen més articles en català que en castellà referenciant el territori

Men?ame
 

Anna Codina, autora del Betes i Clicks, ens descobria aquesta setmana un estudi de  Mark Graham, que ha fet públic al seu blog un mapamundi lingüístic que destaca les llengües amb més presència a la Wikipedia per països.

Mark Graham ha fet públic al seu blog un estudi de les llengües amb més presència a la Wikipedia per països. La seva investigació mostra una realitat molt interessant: la majoria d’articles escrits des de l’estat espanyol estan escrits en llengua catalana.  

La seva investigació mostra una realitat molt interessant: el nombre d’articles escrits en català sobre el territori espanyol és superior als escrits en castellà. Segons Graham, “a Espanya hi ha el cas d’una “llengua minoritària” (el català) amb una quantitat significativament superior (aproximadament trenta-cinc mil articles) que la llengua majoritària (el castellà/espanyol) del país. Enlloc del món podem veure una visibilitat tan alta per a una llengua relativament petita”. Aquí podeu veure el mapa d’Europa amb les llengües que predominen a cada estat.

Llegiu l'article complet a Núvol.