Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  06.11.2012  19:02

El Tribunal Constitucional avala el matrimoni homosexual

Men?ame
 

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha refusat el recurs del PP i, per tant, ha avalat el matrimoni homosexual. La reforma va entrar en vigor el 3 de juliol de 2005, modificant setze articles del codi civil i modificant el 44 amb el següent text: 'El matrimoni tindrà els mateixos requisits i efectes quan tots dos cònjuges siguin del mateix sexe o de diferent'.

El congrés va aprovar definitivament la reforma del codi civil el 2005 amb els vots de tots els grups excepte el PP i Unió, i de quatre diputats que es van abstenir. Poc després, el PP interposava un recurs d'inconsticionalitat que avui, set anys després, ha estat refusat.

El TC havia començat a tractar a fons la qüestió des del setembre, però les discrepàncies internes han fet que fins ara no s'hagi resolt. La ponència sobre aquesta qüestió ha recaigut en el magistrat de l'anomenat 'sector progressista' Pablo Pérez Tremps, que ha presentat un text contrari a l'acceptació del recurs.