National Geographic estrena un film sobre la mort de Bin Laden dos dies abans de les presidencials

  • La data d'emissió de 'SEAL Team Six: The Raid on Osama bin Laden' genera crítiques

VilaWeb
Redacció
04.11.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El canal de televisió de National Geographic estrena avui SEAL Team Six: The Raid on Osama bin Laden (vídeo promocional), un film que recrea l’operació d’un escamot d’elit de l’exèrcit nord-americà a la residència paquistanesa d’Ossama Bin Laden, el maig de 2011, i que va acabar amb la mort del dirigent de la xarxa al-Qaida. La data de l’estrena ha estat motiu de polèmica per la proximitat de les eleccions presidencials, dimarts vinent. Amb un resultat frec a frec a les enquestes, Obama gasta tots els cartutxs per arreplegar vots, inclòs el de la mort de l’enemic número u dels EUA durant el seu mandat.

Les crítiques a l’oportunitat de l’estrena del film, just abans de les eleccions, també apunten al fet que ‘SEAL Team Six’ és produït per Voltage Pictures i The Weinstein Co., un dels directius de la qual és Harvey Weinstein, un dels aportadors de diners més importants de la campanya del candidat a la reelecció demòcrata Barack Obama.

El títol del film fa referència al grup d’elit SEAL de la força naval nord-americana que va portar a terme l’operació en què Bin Laden va acabar mort al Paquistan.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any