Celebrada la caminada cultural per Benassal en homenatge a Carles Salvador

  • Ha tingut lloc dissabte al matí, des de la plaça de l'Ajuntament d'aquesta població del Maestrat.

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.10.2012 - 13:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma Castelló per la Llengua, juntament amb la Fundació Carles Salvador i El Camí, ha convocat una caminada cultural aquest dissabte 27 pel terme de Benassal, en homenatge a Carles Salvador. A les 10h han començat recorregut des de la Plaça de l’Ajuntament.

 Amb el guiatge de Pere Enric Barreda, cronista de Benassal, els assistents han recorregut el patrimoni natural i cultural del poble (el Rivet, bosc de roure valencià; les fonts, les muralles i les torres de defensa) i han conegut la vida i l’obra de Carles Salvador, que va ser mestre a Benassal i un important poeta i gramàtic: en aquest sentit, és un dels personatges centrals en la signatura de les ‘Normes de Castelló’ i, per tant, en la fixació de la normativa de Pompeu Fabra al País Valencià. La caminada era de dificultat baixa i de tres hores de durada.

Aquesta activitat s’emmarca en la campanya de Castelló per la Llengua per commemorar els 80 anys de les ‘Normes de Castelló’, que simbolitzen l’aposta per la unitat i la normalitat de la llengua catalana al País Valencià, i que culminarà amb una manifestació a Castelló de la Plana el 15 de desembre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any