Un catedràtic de la Complutense calcula quants soldats calen per ocupar Catalunya

  • Diu que en fan falta 270.000, més dels que té l'exèrcit espanyol · També suma la força dels mossos i les policies locals catalanes: 27.000 efectius

VilaWeb
Redacció
17.10.2012 - 20:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El catedràtic d’Economía de la Universitat Complutense de Madrid, Mikel Buesa, calcula els efectius militars que calen per ocupar Catalunya en cas d’independència en un article a Libertad Digital en el que evoca el conflicte eslovè del 1991 i la desintegració de Iugoslàvia. Segons Buesa, per ocupar militarment el territori del Principat calen uns 270.000 soldats, molts més dels que disposa actualment l’exèrcit espanyol.

Buesacompta: ‘Les forces armades tenen un total de 134.772 homes i dones, incloent militars de carrera i de complement, les classes de tropa i marineria i els reservistes voluntaris; és a dir, encara que es mobilitzés completament, l’exèrcit tan sols arriba a la meitat dels efectius teòricament necessaris per restablir l’ordre constitucional en el cas que es produís la secessió. Fins i tot, si a aquesta força s’hi sumés la totalitat dels 80.210 membres de la guàrdia civil, la capacitat militar d’Espanya és dubtosa per aconseguir aquest objectiu’.

A més, Buesa s’ha decidit a comptar amb quines forces comptaria Catalunya: ‘Tampoc no es pot oblidar que a Catalunya hi ha actualment 16.654 mossos i 10.894 policies locals, és a dir, una força amb més de 27.000 efectius amb experiència en l’ús de la força armada’.

El catedràtic no s’està de recordar que el conflicte breu amb Iugoslàvia que es va obrir després de proclamar-se la independència d’Eslovènia va deixar 62 morts i 328 ferits.

 

Editorial de Vicent Partal: Prou

Més informació: Vídeo: Les maniobres de l’exèrcit espanyol a Barcelona

Què suposaria ‘l’estat de guerra’ que demana el coronel espanyol?

Un coronel espanyol vol que es declari l’estat de guerra a Catalunya

L’AME, una associació de militars ultra i nostàlgica del franquisme

Una associació de militars espanyols amenaça d’actuar en cas de secessió de Catalunya


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any