Arxivades les causes per a tres dels sis detinguts en la primavera valenciana

  • També s'ha arxivat el procediment començat a 245 manifestants que varen ser identificats · El jutge encara s'ha de pronunciar sobre la denúncia per presumptes amenaces i maltractaments policíacs

VilaWeb
Redacció
15.10.2012 - 17:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge ha arxivat les causes de tres dels sis detinguts durant les protestes i els incidents del passat mes de febrer a València. Segons que ha informat la comissió jurídica de l’Assemblea per les Llibertats i en contra de la Repressió, Ricardo Cano, també s’ha arxivat el procediment començat a 245 manifestants que varen ser identificats en les concentracions davant la comissaria de Sapadors. Als detinguts, la majoria estudiants menors d’edat, se’ls acusava d’atemptat a la força pública, injúries, manifestació il·legal i resistència a ser detinguts.

L’anomenada #primaveravalenciana va començar amb les violentes càrregues policíaques en les prostestes d’estudiants de l’IES Lluís Vives contra les retallades en Educació. Unes càrregues que van donar la volta al món i van ser recollides per la premsa internacional. Durant els dies successius, estudiants, entitats i plataformes de tot el País Valencià es van manifestar en contra de l’actuació policíaca. Al final, però, a mitjans de març, el ministre espanyol de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, va dir que n s’investigaria cap policia i la brutalitat d’aquelles càrregues va quedar impune. El jutge, però, encara s’ha de pronucniar sobre la denúncia interposada per l’Assemblea per les Llibertats i en Contra de la Repressió per presumptes amenaces i maltractaments policials.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any