Notícies

Diumenge  23.09.2012  06:00

Més de deu mil escocesos es manifesten per la independència a Edimburg

Salmond: 'Les decisions sobre Escòcia les han de prendre els escocesos en una Escòcia independent'

Men?ame
 

La plataforma 'Independència per Escòcia' va fer ahir una manifestació a Edimburg per fer una demostració de força de l'independentisme en suport de la campanya 'YEScampaign'. Va reunir més de deu mil manifestants amb la mirada posada en el referèndum del 2014. Els organitzadors volen mirar de dinamitzar la mobilització de carrer en un país que no té costum de fer manifestacions d'aquest tipus. De fet, és la primera manifestació independentista de la història d'Escòcia.

El primer ministre escocès, Alex Salmond, es va dirigir als manifestants al final de la marxa i va reafirmar que 'Les decisions sobre Escòcia les han de prendre els escocesos en una Escòcia independent'.

A la marxa hi va participar també la plataforma European Partnership for Independence (EPI), que aplega independentistes escocesos, flamencs, bascos i catalans. L'EPI ja havia avisat que 'l'assistència no seria ni de bon tros la que vam fer a Catalunya l'Onze de setembre, ni la del 10-J del 2010, ni tant sols probablement la convocada per les xarxes el 9J del 2011, però és que són territoris, cultures i tradicions diferents'.

Amb tot, els grups socials i el mateix Scottish National Party (SNP) veuen necessari fer accions de carrer, directes i populars i també van assistir a la manifestació d'ahir.