NotÝcies

Dimartsá 18.09.2012á 08:25

Autor/s: Redacciˇ VilaWeb Mollerussa/Foto: Miquel BresolÝ

La Maratˇ fotogrÓfica de patrimoni del Pla d'Urgell premiarÓ les millors fotografies

El dissabte, dia 22, es vol fotografiar els 200 elements patrimonials de la comarca

Men?ame
 

La Viquipèdia pren el Pla d'Urgell, la primera Marató fotogràfica del patrimoni de la comarca, es a punt per aquest dissabte, dia 22. Les fotografies dels 200 monuments susceptibles de ser fotografiats entraran en un concurs amb diferents modalitats i premis.

La proposta fotogràfica, emmarcada en el projecte Wiki Loves Monuments, té per objectiu fotografiar tot el patrimoni monumental del Pla d'Urgell en una sola jornada i carregar-lo al repositori digital Wikimedia Commons. Des d'aquest espai les imatges estaran disponibles per a tot aquell que desitgi fer- ne ús, respectant sempre el reconeixement de l'autoria.

La llista dels monuments a fotografiar es troba a http://ca.wikipedia.org/wiki/Portal:Wiki_Loves_Monuments/Pla_d%27Urgell.

Concurs

La proposta s'ha pogut dur a terme gràcies al suport de diverses revistes editades a la comarca, així com els principals mitjans de comunicació comarcal i un seguit d'empreses i institucions. Al mateix temps ho fa en forma de concurs, on la millor fotografia serà premiada amb un vol en l'avioneta de l'Escola de vol La Serra. A més, també es premiaran, entre altres, la millor fotografia realitzada amb un telèfon mòbil i la millor fotografia elaborada amb filtres d'Instagram. També es reconeixerà el participant que carregui un major número de fotografies. Entre els premis es compten entrades a l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell, al Museu dels Vestits de Paper i a sessions del Teatre lʼAmistat, a més de cistells de fruita o lots de publicacions.

Nou entitats comarcals convocants

L'organització, amb el suport d'Amical Viquipèdia, corre a càrrec de nou entitats del Pla d'Urgell, entre les que destaquen els revistes locals L'Esclat (Golmés), Barret Picat (Linyola), Carrilet (Bellvís) i L'Avenç (Palau d'Anglesola), els diaris digitals VilaVeb Mollerussa i Territoris.cat, el Casal Popular l'Arreu, el Consell Comarcal, l'Ajuntament de Mollerussa i el Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mascançà, que és qui va iniciar la proposta.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb la comarca o d’interès general al Fòrum del Pla d'Urgell.