Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  08.09.2012  17:00

Extremadura és l'autonomia més subsidiada de l'estat espanyol

Les dades rectifiquen les polèmiques declaracions del president d'Extremadura

Men?ame
 

Amb les dades a la mà les paraules del president d'Extremadura quan afirma que 'Extremadura paga i Catalunya cobra' no es poden defensar.

Cada extremeny ha rebut els darrers anys 3.134 euros de superàvit fiscal. Això vol dir que cada extremeny ha rebut 3.134 euros més dels que pagava en els impostos mentre que en canvi cada ciutadà català en rebia 2.704 de menys. La balança fiscal positiva dels extremenys, lògicament només pot venir dels diners que no retornen als contibuients de les comunitats que tenen un dèficit fiscal, que són de forma especial la comunitat de Madrid, Catalunya i sobretot les Illes Balears.

Precisament és Extremadura la comunitat més beneficiada pel sistema de repartiment fiscal. Abans de l'anivellament Extremadura és la comunitat més pobra, només per davant de les Canàries. En canvi després de l'anivellament és la més rica passant d'un índex de 60 a un índex de 120.

Aquestes dades té projeccions molt diverses. Entre altres, per exemple, és significatiu veure el nombre de funcionaris, que viuen del sou de l'estat. A Extremadura el 26,68% de la població són funcionaris, la xifra més alta de l'estat. Per contrast a Catalunya el 9,79 per cent de la població són funcionaris, la xifra més baixa de l'estat. Al País Valencià i les Illes són funcionaris un 12 per cent de la població.