Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  27.07.2012  14:04

Rebel·lió de funcionaris a les Illes

Concentracions davant de Cort, talls de trànsit, cadenes humanes contra la retallada de Rajoy

Men?ame
 

Els funcionaris han tornat a sortir al carrer avui a Palma, després de la tensa manifestació d'ahir davant de Cort. Avui uns dos-cents manifestants han fet una cadena humana davant del jutjat de la Gerreria; i uns altres manifestants han tallat les avingudes de la ciutat. Protesten contra la retallada anunciada pel govern espanyol, que afecta també el sou i les condicions laborals dels funcionaris. També a Eivissa hi ha hagut protestes: un centenar de funcionaris han tallat l'accés a Ciutat.

En la protesta d'ahir davant de Cort, en què van participar mig miler de funcionaris de tots els col·lectius de treballadors públics de Palma, la cridòria fou tan gran que el batle, Mateu Isern, va haver d'interrompre el ple i va sortir al carrer per parlar amb alguns representants sindicals. Els va dir que les retallades eren injustes, però necessàries. Hi van participar bombers, policies locals, treballadors d’Emaya i l’EMT, educadors socials, personal administratiu...  I la convocatòria fou unitària per part dels sindicats.

També ha estat unitària la d'avui, que ha portat la protesta a la Gerreria i a les avingudes de Palma, i també a un dels principals accessos a Ciutat d'Eivissa.

A la xarxa, la protesta, tant a les Illes com en altres indrets del país, contra la retallada del govern de Rajoy s'expressa amb l'etiqueta #divendresnegre.